Wereldprimeur: Hyundai FE Fuel Cell Concept.

De Hyundai FE Fuel Cell Concept is een wereldpremière op de Autosalon van Genève. Het studiemodel blikt vooruit op de volgende generatie brandstofcelauto’s. Hyundai is nu al toonaangevend op het gebied van auto’s met waterstoftechnologie, onder meer de in serie gebouwde Hyundai iX35 Fuel Cell, en zet die pioniersrol voort in de toekomst met als ultieme doel een volledig emissievrije Hydrogen Energy Society.

De FE Fuel Cell Concept SUV borduurt voort op Hyundai’s toewijding aan het introduceren van veertien nieuwe eco-voertuigen vóór 2020. Het gaat hier om vijf hybridemodellen, vier plug-in hybrides, vier elektrisch aangedreven auto’s en één brandstofcelauto. Ook de Hyundai IONIQ maakt deel uit van dit duurzame modellenoffensief.

Strakke vormgeving

Het studiemodel is geïnspireerd op de natuur en water. Dit laatste vormt ook de enige uitstoot van het voertuig. Vorm volgt functie, vandaar dat het studiemodel een strakke vormgeving heeft en over aerodynamische slimmigheden beschikt, zoals een achtervleugel en geïntegreerde luchtroosters.

Future Eco

De letters FE staan voor Future Eco: een directe verwijzing naar de innovatieve nieuwe technologieën die in het studiemodel debuteren. Zoals een luchtbevochtiger die het water dat uit de ‘uitlaat’ komt hergebruikt om een aangenaam luchtklimaat in het interieur te creëren. Ook slim zijn de draagbare accu’s – opgeladen door de auto zelf – om diverse apparaten mee op te laden. In de kofferbak bevindt zich een geïntegreerde opslag en oplaadstation voor een elektrische scooter.

Actieradius van 800 kilometer

De actieradius is indrukwekkend: 800 kilometer. Elementen van de FE Fuel Cell Concept hebben invloed op de nieuwe SUV met brandstofcel die Hyundai in 2018 lanceert. Vergeleken met de huidige Hyundai ix35 FCEV is de brandstofcel van deze conceptauto 20 procent lichter, 10 procent efficiënter en 30 procent krachtiger, wat een positieve invloed heeft op de actieradius. In deze SUV debuteren ook nieuwe rijhulpsystemen.

Om het geloof van Hyundai in waterstoftechnologie extra kracht bij te zetten, investeert het merk samen met andere internationale automerken en bedrijven de komende vijf jaar in totaal tien miljard euro in waterstofgerelateerde producten. Dat alles onder de noemer Hydrogen Council.

-Einde-

Over Hyundai

Hyundai Motor Company (opgericht in 1967) is een van de succesvolste automerken van dit moment. Anno 2017 is Hyundai de op drie na grootste autoproducent ter wereld. Hyundai beschikt wereldwijd over acht moderne autofabrieken en zeven Design & Technical Centres. In totaal zijn bijna 110.000 mensen bij Hyundai Motor Company werkzaam. In 2015 verkocht Hyundai 4,96 miljoen voertuigen. Hyundai is Partner van de UEFA en FIFA en met het Hyundai Shell World Rally Team actief in het spectaculaire World Rally Championship (WRC). Hyundai is ook een van de 'groenste' autofabrikanten ter wereld en loopt voorop op het gebied van clean technology. Dat begon met de introductie van de eerste seriegeproduceerde waterstofauto ter wereld: de Hyundai ix35 Fuel Cell Electric Vehicle. En nu is er de Hyundai IONIQ, 's werelds eerste model met keuze uit drie aandrijflijnen (volledig elektrisch, hybride en plug-in hybride). In Nederland behoort Hyundai bij de succesvolste en bestverkopende autoproducenten. Hyundai Motor Netherlands deelt het succes met de Hyundai-dealerbedrijven in Nederland en is tevens ISO-gecertificeerd.

Deel dit bericht met uw netwerk

Autobedrijf Cluistra

persoonlijkwit
Professioneel dealerbedrijf met persoonlijke aandacht voor wensen van klant
hyundaiwit
38 jaar ervaring als Hyundai dealer
mapwit
Centraal in Nederland