Mazda 6 verder verfijnd

Vanbuiten is de gefacelifte 6 te herkennen aan zijn nieuwe led-koplampunits. De vormgeving van de voorzijde lijkt met de chroomstrip die nu aan de onderzijde van de koplampen doorloopt vanuit de grille meer op die van de nieuwe CX-5. De grille is voortaan uitgerust met gaaswerk in plaats van met lamellen. Tevens levert Mazda nieuwe 17 en 19 inch metende wielen én de nieuwe kleuren Soul Red Crystal en Machine Gray Metallic op de 6.

In het interieur valt een praktisch volledig nieuw dashboard in het oog. Enkel het stuurwiel en een aantal decoratieve delen zijn overgenomen uit de huidige 6. Mazda monteert nieuwe stoelen in het interieur, zetels die niet alleen breder zijn, maar ook meer trillingen moeten kunnen maskeren. De 6 is de eerste Mazda die optioneel met geventileerde voorstoelen beschikbaar komt. Ook de achterbank moet net even comfortabeler zijn dan de huidige. Net als het exterieur vertoont de werkplek grotere gelijkenissen met die van de CX-5 en CX-3, de crossover modellen van het Mazda-gamma.

Ook wat techniek en veiligheidssystemen betreft, gaat de 6 erop vooruit. Mazda stelt zaken als een 360-gradencamera, een 7-inch-tft-display in het instrumentarium, een 8-inch infotainmentscherm, Radar Cruise Control met Stop&Go; en een nieuw head-up display beschikbaar. Het chassis is verstevigd en de ophanging is anders afgesteld. Zaken als dikker metaal in de achterste wielkasten en dikkere geleide armen zorgen voor een lager geluidsniveau in het interieur. We verwachten ‘m net voor de komende zomer in de showroom.

Deel dit bericht met uw netwerk

Autobedrijf Cluistra

persoonlijkwit
Professioneel dealerbedrijf met persoonlijke aandacht voor wensen van klant
hyundaiwit
40 jaar ervaring als Hyundai dealer
mapwit
Centraal in Nederland