5 sterren Euro NCAP voor de Hyundai KONA

De Hyundai KONA behaalde de maximumscore in alle vier categorieën: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen in de auto, voetgangersbescherming en Safety Assist. Daarmee bewijst de Hyundai KONA dat het een van de veiligste modellen in zijn klasse is.

De lijst met veiligheids- en rijassistentiesystemen (gebundeld onder de naam Hyundai SmartSense) is dan ook indrukwekkend. Van automatisch remmen of snelheid minderen tot aan het signaleren van voertuigen in de dode hoek – SmartSense waarschuwt voor alle mogelijke gevaren rondom de KONA.

De Hyundai KONA is standaard uitgerust met:

Lane Keeping Assist (LKA) – waarschuwt de bestuurder met een visueel en akoestisch signaal als de auto de rijstrook dreigt te verlaten. Het systeem is actief bij snelheden boven de 60 km/u en grijpt indien nodig zelf in met een subtiele stuurcorrectie.

Driver Attention Warning (DAW) – waarschuwt de bestuurder wanneer hij tekenen van vermoeidheid toont om zo een potentieel ongeluk te voorkomen. Het systeem kijkt naar het rijpatroon van de bestuurder om tekenen van afleiding of vermoeidheid te herkennen.

Uiteraard ontbreken diverse airbags niet: de nieuwe Hyundai KONA is uitgerust met een knie-airbag voor de bestuurder, twee airbags voorin, twee zij-airbags en twee gordijnairbags die zowel de inzittenden voorin als achterin beschermen.

Systemen als Forward Collision-Avoidance Assist met voetgangersherkenning, High Beam Assist met Static Low Beam Assist, Blind-Spot Collision Warning en Rear Cross-Traffic Collision Warning zijn optioneel leverbaar.Ook heeft de KONA Electronic Stability Control (ESC) en Tire Pressure Monitoring. Andere veiligheidssystemen zijn Hill-start Assist, Downhill-Brake Control en Emergency Stop Signal dat de alarmlichten automatisch activeert bij hard remmen.

Deel dit bericht met uw netwerk

Autobedrijf Cluistra

persoonlijkwit
Professioneel dealerbedrijf met persoonlijke aandacht voor wensen van klant
hyundaiwit
40 jaar ervaring als Hyundai dealer
mapwit
Centraal in Nederland