Hyundai FE Fuel Cell Concept straalt op duurzaamheid- en innovatiecongres

De Hyundai FE Fuel Cell Concept blikt vooruit op de volgende generatie brandstofcelauto’s van Hyundai. De compleet nieuwe waterstofauto van Hyundai arriveert na de zomer van 2018 in Nederland. Hyundai is nu al toonaangevend op het gebied van auto’s met waterstoftechnologie – onder meer met de in serie gebouwde Hyundai ix35 Fuel Cell – en zet die pioniersrol voort in de toekomst, met als ultieme doel een volledig emissievrije samenleving. Daarnaast profileert Hyundai zich met de volledig elektrische Hyundai IONIQ en modellen met een hybride- en plug-in hybride-aandrijfsysteem.

Hyundai heeft zich tot doel gesteld om het groenste automerk van de wereld te zijn in 2021. Om dit doel te realiseren, heeft de autofabrikant aangekondigd om vóór 2020 veertien nieuwe eco-vriendelijke voertuigen te introduceren. Het gaat hierbij om vijf hybridemodellen, vier plug-in hybrideauto’s, vier elektrisch aangedreven auto’s en één auto met een brandstofcel. Ook de Hyundai IONIQ Electric, Hybrid en Plug-in Hybrid én de reeds aangekondigde KONA Electric (die na de zomer 2018 in Nederland arriveert) maken deel uit van dit duurzame modellenoffensief.

De Hyundai ix35 FCEV is in Nederland reeds geleverd aan het toenmalige Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de ANWB, de TU Delft, de Douane, de Belastingdienst, de Port of Rotterdam en enkele Nederlandse gemeenten en taxiondernemingen. Met de nieuwe waterstofauto, waarvan de FE Fuel Cell Concept feitelijk de voorloper is, wil Hyundai de waterstofeconomie een nieuwe impuls geven.

Geïnspireerd op natuur en water

Het design van de Hyundai FE Fuel Cell Concept is geïnspireerd op de natuur en water – op Goeree- Overflakkee een niet te missen onderdeel van het dagelijks bestaan. Water is de enige uitstoot van de FE Fuel Cell Concept. Vorm volgt functie, vandaar dat het studiemodel een strakke vormgeving heeft en over aerodynamische slimmigheden beschikt, zoals een achtervleugel en geïntegreerde luchtroosters. De letters FE staan voor Future Eco: een directe verwijzing naar de innovatieve nieuwe technologieën die in het studiemodel debuteren. Zoals een luchtbevochtiger die het water dat uit de ‘uitlaat’ komt hergebruikt om een aangenaam luchtklimaat in het interieur te creëren. Ook slim zijn de draagbare accu’s – opgeladen door de auto zelf – om diverse apparaten mee op te laden. In de kofferbak bevindt zich een geïntegreerde opslag en oplaadstation voor een elektrische scooter.

Actieradius van 800 kilometer

De actieradius is indrukwekkend: 800 kilometer. Elementen van de FE Fuel Cell Concept hebben invloed op de nieuwe SUV met brandstofcel die Hyundai in 2018 lanceert. Vergeleken met de huidige Hyundai ix35 FCEV is de brandstofcel van deze conceptauto 20 procent lichter, 10 procent efficiënter en 30 procent krachtiger, wat een positieve invloed heeft op de actieradius. In deze SUV debuteren ook nieuwe rijhulpsystemen. Om het geloof van Hyundai in waterstoftechnologie extra kracht bij te zetten, investeert het merk samen met andere internationale automerken en bedrijven de komende vijf jaar in totaal tien miljard euro in waterstofgerelateerde producten. Dat alles onder de noemer Hydrogen Council.

Deel dit bericht met uw netwerk

Autobedrijf Cluistra

persoonlijkwit
Professioneel dealerbedrijf met persoonlijke aandacht voor wensen van klant
hyundaiwit
40 jaar ervaring als Hyundai dealer
mapwit
Centraal in Nederland