Tot 482 kilometer met de Hyundai Kona Electric

Tot 482 kilometer met de Hyundai Kona Electric

Op de Autosalon van Genève maakten we voor het eerst kennis met de Kona Electric. Een bijzonder interessante auto aangezien een (realistische!) actieradius tot wel 482 km mogelijk is.

Met deze zeer bruikbare actieradius verwachten wij dat de Kona Electric zorgt voor een doorbraak van de elektrische auto. De Kona Electric komt in twee varianten. De basisversie beschikt over een 135 pk en 395 Nm sterke elektromotor, die aan een 39,2 kWh groot accupakket is gekoppeld. Met deze Kona is een actieradius van maximaal 300 kilometer mogelijk. Via een snel lader is het accupakket in 54 minuten tot 80 procent van zijn capaciteit vol te laden. De tweede Kona Electric-versie is de 204 pk- en 395 Nm krachtige variant. Deze versie krijgt een 64 kWh groot accupakket. Daarmee moet volgens de WLTP-cyclus een actieradius van wel 482 kilometer haalbaar zijn. In 7,6 tellen zoeft deze variant naar een snelheid van 100 km/h.

Uiteraard heeft Hyundai haar best gedaan om de Kona Electric te onderscheiden van zijn benzinebroeders, zonder het kenmerkende Kona-design aan te tasten. De Kona Electric heeft een nieuwe voorbumper en een dichte grille. De bij de reguliere Kona's aanwezige dichte gleuf tussen grille en motorkap is verdwenen. De achterbumper is ook anders ingedeeld en de lichtmetalen velgen zijn tevens ‘Kona Electric’-eigen.

Ook het interieur is op detail ook anders. Op een 7-inch scherm is alle belangrijke informatie af te lezen en ook een nieuw head-up display is van de partij. De Kona Electric krijgt een royale standaarduitrusting met achtvoudig elektrisch verstelbare voorstoelen. Stoelventilatie en-verwarming zijn aan boord en een verwarmbaar stuurwiel is optioneel. Binnenkort worden de prijzen bekendgemaakt van deze veelbelovende elektrische nieuwkomer die wij in de zomer van 2018 in onze showroom verwachten.

Deel dit bericht met uw netwerk

Autobedrijf Cluistra

persoonlijkwit
Professioneel dealerbedrijf met persoonlijke aandacht voor wensen van klant
hyundaiwit
40 jaar ervaring als Hyundai dealer
mapwit
Centraal in Nederland